Tv-programmer på dansk tegnsprog

Om vores programmer

Udsyn

Hver lørdag kl. 12.00 sender DR2 magasinprogrammet ”Udsyn” på tegnsprog. Det er Døvefilm, der producerer programmet.

Udsyn er et tegnsprogsmagasin, der hver uge har fokus på det, der sker i døveverdenen. Vi dækker kulturelle begivenheder og historier fra døveverden. Vi har fokus på det der rører sig i tiden – alt sammen på dansk tegnsprog.

Tegn Nyt

TegnNyt er Døvefilms daglige nyheder, der produceres i samarbejde med DR. Her finder du de seneste nyhedshistorier fra ind- og udland, men også nyt fra døveverdenen. Tegn Nyt kan ses på Tegnsprogskanalen i alle hverdage eller på DR’s hjemmeside.

TegnNyt Baggrund

TegnNyt Baggrund er programmet, hvor vi går bag om nyheder og tidens aktuelle temaer. Her er tid til at gå i dybden og til at give en forståelse for komplicerede emner. Programmet er produceret i samarbejde med DR og er ca. 30 minutter langt.

TegnNyt Baggrund kan ses hver fredag kl. 19.30 på Tegnsprogskanalen og efter udsendelsen på DR’s hjemmeside.

Sådan laver vi vores historier

Idéer til historier diskuterer vi på vores ugentlige redaktionsmøder. På møderne laver vi desuden en vurdering af hvordan historierne skal fortælles, blandt andet hvilke optagelser der skal laves, og hvordan de enkelte indslag kan bygges op. En helt afgørende faktor er, at vi kan skaffe kilder - altså personer, som vil medvirke i vores indslag. Når vi ved, hvilken historie vi vil producere, går vi i gang med research og manusskrivning. Her overvejer vi, hvordan vi kan fortælle historien bedst muligt både med billeder og interview. Det kan ofte tage lang tid at lave et indslag – som grundregel regner man med, at det tager mere end 10 timer at lave 1 minuts tv. Det er vigtigt for os, at vores indslag lever op til de krav, som Danmarks Radio (DR) har til de programmer der bliver sendt på kanalen, både på den journalistiske og den tekniske side.
Din historie
Vi modtager meget gerne ideer og tips til historier. Vi er nysgerrige på hvad der rører sig i din verden - er du utilfreds med noget i din hverdag, kender du til et spændende arrangement eller mener du, at vi skal have fokus på noget ganske specielt – så kontakt os endelig, enten på: redaktion@deaftv.dk eller på Facebook messenger.